Sharm el Sheikhi jäänud Briti turiste hakatakse koju tooma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharm el-Sheikhi lennujaam
Sharm el-Sheikhi lennujaam Foto: SCANPIX

Suurbritannia ametnikud kinnitasid, et Siinai poolsaare puhkusepiirkonda jäänud turiste hakatakse koju tooma. 

Egiptuse politsei viis täna Sharm el Sheikhi lennujaamas läbi põhjaliku julgeolekukontrolli, sest sealt startis eelmisel laupäeval alla kukkunud Vene reisilennuk.

Briti luure andmetel põhjustas lennuki allakukkumise 23 minutit pärast õhkutõusu pardal lõhkenud pomm. Sharm el Sheikhist Peterburi teel olnud lennukis oli 224 inimest, peamiselt Vene turistid. Kõik said surma.

Venemaa ja Egiptus ei ole seni nõustnud lääneriikide väidetega, et õnnetuse põhjustas pomm. Nende sõnul kiirustavad pommist rääkijad järelduste tegemisega.

Kindlaid tõendeid pommiväite põhjenduseks ei ole, kuid Briti peaminister David Cameron ütles eile, et pommiplahvatus on tõenäolisem variant kui ükski teine.

Paljud lennufirmad on juhtunu tõttu Sharm el Sheikhi lennud tühistanud, mis tähendab, et tuhanded turistid ei pääse Egiptusest koju.

Odavlennufirma EasyJet on lubanud aga teha täna üheksa lendu Punase mere kuurordist Londonisse ja ühe Milanosse. Monarch teeb kaks plaanilist ja kolm lisalendu.

Kumbki lennufirma ei vii inimesi Suurbritanniast Sharm el Sheikhi.

Täna hommikul seisid Sharm el Sheikhi lennujaama viival teel järjekorras kümned bussid peamiselt Vene ja Briti turistidega. Politsei kontrollis iga sõidukit põhjalikult.

Turistid lahkuvad vaid käsipagasiga

Briti võimud rakendavad täiendavaid turvameetmeid. Muu hulgas lubatakse reisijal kaasa võtta ainult käsipagas. Ülejäänud pagas toimetatakse kodumaale eraldi.

Rahvast täis lennujaamas ootavad turistid ütlesid, et kibelevad koju saama.

«Me olime kolmapäeval esimestel lendudel, mis ära jäeti,» ütles 27-aastane haldusametnik Amy Johnson ja lisas, et loodab reedel EasyJeti lennukiga Sharm el Sheikhist lahkuda.

Hollandi lennufirma KLM lubab Kairost lahkuvatel turistidel samuti ainult käsipagasi lennukisse kaasa võtta. Firma kodulehel põhjendatakse seda riikliku ja rahvusvahelise informatsiooni ning ettevaatusabinõudega.

Sharm el Sheikhist KLM otselende ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles