Nabiullina lubas Soomele välismaalaste registreerimise lihtsustamist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pentti Arajärvi (vasakul), Tarja Halonen, Dmitri Medvedev ja Svetlana Medvedeva eile õhtul Vene riigipea Gorki residentsis.
Pentti Arajärvi (vasakul), Tarja Halonen, Dmitri Medvedev ja Svetlana Medvedeva eile õhtul Vene riigipea Gorki residentsis. Foto: SCANPIX

Venemaa majandusarenguminister Elvira Nabiullina lubas Soomele, et riik lihtsustab välismaalaste kohustusliku registreerimise nõudeid.

Nabiullina rääkis eile Soome väliskaubandusministrile Paavo Väyrynenile, et seadusemuudatus on ettevalmistamisel, kuid detaile ei avalikustanud, vahendas Helsingin Sanomat.

Praegu peab välismaalane end registreerima Venemaale saabudes ja ühest regioonist teise minnes. Seda kohustust on peetud suureks takistuseks viisavabaduse sõlmimisel Venemaa ja Euroopa Liidu vahel.

Ka leppis Väyrynen Nabiullinaga kokku, et nii kiiresti kui võimalik jätkatakse arutelusid aastaid külmutatud olnud investeeringute kaitse leppe üle.

Väyrynen väljendas ka lootust, et järgmisel kuul leitakse lahendus puidutollide tülile.

Väyrynen kuulub Soome kõrgetasemelisesse delegatsiooni, mida juhib president Tarja Halonen. Soome liider käis riigivisiidi esimesel päeval riigiduumas ja Föderatsiooninõukogus.

Föderatsiooninõukogu aseesimees Aleksandr Toršin tõi Soome ja Venemaa suhteid eeskujuks grusiinlastele. Soome suhted naaberriigi Nõukogude Liiduga olid kunagi hullemad kui Gruusia-Vene suhted praegu.

Õhtul kohtusid Halonen ja tema abikaasa Pentti Arajärvi Vene presidendi Dmitri Medvedevi ja tema abikaasa Svetlanaga. Tegemist oli mitteametliku õhtusöögiga.

Haloneni visiidi tõsisem osa leiab aset täna, kui teda ootab ees ametlik kohtumine Medvedviga ja õhtusöök peaminister Vladimir Putiniga.

Soome delegatsiooni kuuluv välisminister Alexander Stubb õhtustas eile kolleeg Sergei Lavroviga. Ministrid rääkisid rahvusvahelistel teemadel ja vaatasid TVst jalgpalliülekannet, kuna mängis Lavrovi lemmikmeeskond Spartak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles