Briti lennuk tegi augustis Siinai kohal manöövri raketi vältimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomson Airwaysi reisilennuk
Thomson Airwaysi reisilennuk Foto: SCANPIX

Londonist Sharm el-Sheikhi teel olnud Briti lennufirma Thomson Airways lennuk oli augustis sunnitud tegema manöövri, et vältida raketti, kirjutasid laupäeval Briti lehed, teiste seas Guardian.

Briti transpordiministeerium kinnitas juhtunut, kuid väitis, et lennuk ei olnud sihtmärk, vaid rakett sattus sellest 300 meetri kaugusele juhuslikult Egiptuse sõjaväeõppuste käigus.

Thomson Airwaysi lennukis oli 189 reisijat, kellele ohust midagi ei räägitud. Lennuk maandus turvaliselt Sharm el-Sheikhis.

Lennufirmadel on keelatud lennata Siinai poolsaare kohal vähem kui kaheksa kilomeetri kõrgusel. Ametiisikud kardavad, et äärmusrühmitusel Islamiriik (IS) on relvi, mis suudavad alla tulistada madalamal liikuvad lennumasinad.

Paljud riigid, seal hulgas Suurbritannia on lennud Siinai poolsaarele peatanud. Guardiani andmeil ei ole seda otsust siiski mõjutanud augustikuine intsident.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles