Legendaarne Aurora kisti taas pummelungiskandaali

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristleja Aurora Peterburis Neeva jõel.
Ristleja Aurora Peterburis Neeva jõel. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa kaitseministeeriumi esindaja lükkas ümber kuuldused piletimüügist ristlejal Aurora toimuvale uusaastapeole.

Mitme uudisteportaali väitel pakutakse pileteid ametnikele ja ärimeestele. «Teave ei pea paika, see omab provokatiivset iseloomu,» kinnitas esindaja RIA Novostile.

Tema sõnul loob taoline kontrollimata informatsioon legendaarse ristleja ümber ebaterve õhkkonna.

Nahhimovlasi koondava ühiskondliku organisatsiooni juht Vjatšeslav Ivanov kinnitas, et piletid on olemas ja neid müüakse. Oma infoallikat ta ei avalikustanud, kuid väitis, et pileteid pakutakse kõrgetele ametnikele.

Neeva jõel seisev Aurora on laev-muuseum ja kujutab endast Vene sõjalaevastiku sümbolit.

Legendaarse Aurora ümber puhkes skandaal eelmisel aastal. 5. juuni ööl vastu 6. juunit 2009 leidis siiani Balti laevastiku kooseisu kuuluva ristleja pardal aset pidu, millest võtsid osa majandusfoorumi külalised. Sel viisil tähistas miljardär Mihhail Prohhorov talle kuuluva ajakirja Russkii pioner (Vene pioneer) sünnipäeva.

Lisaks ärimeestele viibis peol Peterburi kuberner Valentina Matvijenko.

Mõned pidulised läksid nii ülemeelikuks, et hüppasid otse laeva pardalt Neeva jõkke.
Mitmed ühiskondlikud organisatsioonid, kultuuritegelased ja poliitikud ütlesid hiljem, et taoliste joomingute korraldamine legendaarsel ristlejal on lubamatu.

Oktoobris 2010 jõudis avalikkuse ette teave laevastiku plaanist asendada sõjaväelastest koosnev meeskond korraliku väljaõppe saanud tavakodanikega. Ka plaanitakse Aurora arvata välja Balti laevastikust ja teha sellest Peterburi Sõja-meremuuseumi filiaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles