WHO kuulutas Sierra Leone ebolavabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humanitaartöötajad kandmas Sierra Leones Freetownis  Ebola tagajärjel surnut
Humanitaartöötajad kandmas Sierra Leones Freetownis Ebola tagajärjel surnut Foto: SCANPIX

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas täna Sierra Leone ebolavabaks, teatadest, et riik on saanud jagu ligi 4000 inimese elu nõudnud epideemiast.

Endises Briti koloonias Sierra Leones on registreeritud ligikaudu pooled kõigist ebolajuhtumitest kolmes Lääne-Aafrika riigis, mis tõve läbi enim kannatasid.

Alates 2013. aasta detsembrist nakatus Guineas, Libeerias ja Sierra Leones ametlikel andmetel ebolasse 28 600 inimest, neist 11 300 suri.

Libeeria kuulutati ebolavabaks mais, Guinea ei ole ohtliku viiruse levikule veel suutnud lõppu teha.

Sierra Leone kuulutas laupäeval pealinnas Freetownis peetud tseremoonial ebolavabaks WHO esindaja doktor Anders Nordström.

WHO andmetel ei ole Sierra Leones 42 päeva jooksul ühtegi ebolajuhtumit kinnitatud. Viimane patsient vabanes haiglast 25. septembril.

Piirkonna ebaolanakkusest vabaks kuulutamiseks on vaja, et 42 päeva ehk kahe 21-päevase inkubatsiooniperioodi vältel ei oleks ühtki haigusjuhtumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles