Boliivias vahistati mässulise provintsi kuberner

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Boliivia sõjavägi arreteeris täna põhjapoolse Pando departemangu kuberneri Leopoldo Fernándeze, kes on üks vasakpoolse presidendi Evo Moralese ägedaimaid vastaseid.

 

 

Kohaliku riigitelevisiooni teatel süüdistatakse kuberneri rohkem kui kümne inimelu nõudnud vägivaldsete protestiaktsioonide toetamises, vahendas BBC News. Väidetavalt on rahutuste ajal teadmata kadunuks jäänud sadakond inimest.

Morales kuulutas juba nädalavahetusel selles provintsis välja eriolukorra ning saatis meeleavaldajaid maha rahustama sõjaväe, mis võttis regiooni oma kontrolli alla.

Peruu ja Brasiilia piiri ääres asuv Pando departemang on üks neist, mis nõuab keskvõimult suuremat autonoomiat ning vastustab presidendi plaani muuta põhiseadust ja sotsialistlikke reforme.

Fernández võeti täna vastupanuta kinni provintsi pealinnas Cobijas, kust ta viiakse ilmselt edasi La Pazi, teatas kohalik agentuur EFE.

Boliivia keskvõim peab samal ajal läbirääkimisi idapoolse naftarikka Tarija departemangu kuberneriga, kes on ühtlasi opositsiooni liider, et sõlmida viimasega kokkulepe rahutuste lõpetamiseks.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles