Venemaa siiski evakueerib Egiptuses viibivaid turiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid teel Sharm el-Sheikhi lennujaama.
Vene turistid teel Sharm el-Sheikhi lennujaama. Foto: SCANPIX

Kui eile teatas Vene turismiagentuur Rosturism esindaja, et Venemaal pole kavas Egiptuses viibivaid venemaalasi evakueerida, siis ööpäevaga toodi kodumaale tuhandeid kaasmaalasi.

Asepeaminister Arkadi Dvorkovitš märkis uudisteagentuurile RIA Novosti, et Egiptusest on Venemaale toimetatud 11 000 venemaalast.

Eile teatas Rosturismi esindaja, et Egiptuses viibib ligi 80 000 venemaalast, kes naasevad kodumaale, millal nad ise soovivad.

Juba samal päeval teatas aga Vene reisikorraldajate ühenduse tegevdirektor Maja Lomidze, et Venemaa saadab laupäeval ja täna ligi sada lennukit Egiptusesse turiste ja nende pagasit koju tooma. 

Paljud lennufirmad on 31. oktoobri lennukatastroofi tõttu Sharm el Sheikhi lennud tühistanud, mis tähendab, et tuhanded turistid ei pääse Egiptusest koju. Reedel peatas lennud Egiptusesse ka Venemaa, kes aga eitab väiteid, nagu oleks lennuk alla kukkunud selle pagasiruumi peidetud pommi tõttu.  

Egiptusest Sharm el-Sheikhist Venemaale Peterburi suundunud Vene reisilennuk kukkus 31. oktoobril alla Siinai poolsaare keskosas, kõik 224 pardalolnut hukkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles