Sikorski asub tööle Harvardi juures

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radosław Sikorski.
Radosław Sikorski. Foto: SCANPIX

Poola kauaaegne minister ja seimispiiker Radosław Sikorski asub tööle Harvardi ülikooli juures tegutseva Euroopa õpingute keskuse (CES) mittealalise vanemteadurina.

«Mul on hea meel jagada oma kogemust Poola ja Euroopa poliitikas Ameerika teaduskonna ja tudengitega,» ütles Sikorski oma tulevast tööd kommenteerides.

25. oktoobril toimunud Poola üldvalimistel Sikorski enam ei kandideerinud. Tema koduerakond Kodanikeplatvorm sai valimistel lüüa suurimalt opositsioonierakonnalt Seaduse ja Õigluse Parteilt (PiS), kes praegu paneb kokku valitsuskabinetti.

Oxfordi ülikooli lõpetanud Sikorski on töötanud Briti meedia sõjakorrespondendina Angolas ja Afganistanis. 1988. aastal võitis ta aasta pressifoto preemia fotoga afgaani perekonnast, kes sai kannatada nõukogude armee pommirünnakutes.

Pärast kommunistliku režiimi kokkuvarisemist Poolas 1989. aastal naasis ta koju ja töötas seal Briti meedia korrespondendina, suundudes seejärel USAsse, kus ta töötas konservatiivsetes mõttekodades.

2005. aastal sai ta Poola kaitseministriks, kuid 2007. aastal astus ta tagasi, võttes seejärel vastu välisministrikoha samal aastal moodustatud Kodanikeplatvormi juhitud liberaalses valitsuses.

Sikorski töötas välisministrina 2014. aastani, mil temast sai parlamendi alamkoja spiiker. Selles ametis töötas ta 2015. aasta juunini, astudes spiikriametist tagasi nn Waitergate´i nuhkimisskandaali tõttu, mis maksis koha ka mitmele ministrile ja teisele kõrgele ametnikule.

Sikorskit on korduvalt seostatud ka NATO peasekretäri kohage, kuid Varssavil pole õnnestunud leida sellele vajalikku toetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles