Hodges: NATO Varssavi tippkohtumine näidaku alliansi ühtsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Euroopa maavägede ülem Ben Hodges.
USA Euroopa maavägede ülem Ben Hodges. Foto: SCANPIX

Ühendriikide ja Poola suhted on väga tugevad, NATO Varssavi tippkohtumise peaeesmärk on näidata NATO ühtsust, ütles USA Euroopa maavägede ülem kindralleitnant Ben Hodges.

Poolat külastav Hodges ütles, et on NATO juulikuise Varssavi tippkohtumise osas optimist. Tema sõnul on tippkohtumise tähtsaim eesmärk demonstreerida NATO ühtsust.

Kakskümmend kaheksa riiki tegutsevad 28 riigi kollektiivkaitse nimel ning Venemaa ei ole ainus allianssi ähvardav oht, koostööd tuleb teha ka sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik ja rändekriisi asjus ning ka Euroopa Liiduga, ütles USA kindralleitnant.

Hodges rõhutas suurema tõhususe vajadust NATO ja Euroopa Liidu sees vägede ja varustuse liigutamisel.

NATO-l on 2016. aasta keskpaigaks Poolas alaliselt 600 armeesõidukit, sellist varustust viiakse ka Eestisse, Lätisse, Leedusse, Bulgaariasse ja Saksamaale.

Suurim arv sõidukeid jääb Poola treeningbaasi, sama kehtib ka Poola sõduritega koos harjutavate Ühendriikide sõdurite kohta, sõnas USA Euroopa maavägede ülem.

Hodges rõhutas ka NATO liikmesriikide vajadust tõsta kaitsekulutused kahe protsendini sisemajanduse koguproduktist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles