Soomes paigutatakse moslemid elama seakasvatuse uurimiskeskusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Soomes
Põgenikud Soomes Foto: SCANPIX

Soomes Hyvinkääl avati põgenike majutuskeskus, mis asub endise seakasvatuse uurimisasutuse ruumides.

Põgenikekeskuse tegevjuhi Milja Saksi sõnul ei ole seakasvatusega seonduvas hoones elamine seni  moslemitele probleeme tekitanud, edastab iltalehti.fi.

Seni on sinna majutatud 100 sisserännanud, kuid sinna mahub kuni 300.

Heategevusorganisatsiooni Luona oy-l vastutusel on Lõuna-Soomes kaheksa põgenike vastuvõtu- ja majutuskeskust,  nende seas ka Hyvinkääl nüüd avatu.

Enne keskuse avamist kartsid soomlased, et kuna moslemid ei tohi sigade ega sealihaga kokku puutuda, siis võib probleeme tekkida.

Islami usu kohaselt on sead räpased loomad ning selle tõttu ei söö moslemid sealiha ega sealihatooteid. Samuti ei soovi moslemid olla ehitistes, kus on või oli sigu.

Saksi selgitas, et enne põgenike majutamist Hyvinkääle arutati asja kohaliku imaamiga, kes arvas, et probleeme ei teki, kuna tegemist oli vaid uurimiskeskuse ja laboratooriumiga, mitte seafarmiga.

«See uurimiskeskus lõpetas oma tegevuse kaks aastat tagasi ning seal ei ole sigadest jälgegi. Me ei tea veel, kas peaks sinna majutatavatele põgenikele rääkima hoone varasemast ajaloost. Samas ei ole meil midagi varjata,» lisas heategevusorganisatsiooni esindaja.

Soome saabunud elavad hoone neis osades, kus olid teadlaste ja uurijate ruumid, mitte seal, kus sigu hoiti.

«Tegemist on endiste kontori-, puhke- ja laoruumidega, kuhu sead kunagi ei jõudnud,» nentis Saksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles