Liisi Poll: mürk lastetoidu pähe

, toimetaja / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Poll.
Liisi Poll. Foto: Peeter Langovits.

Hiinast tulnud teated, et sealsed väikelapsed on saanud mürgist toitu, on järjekordne hoop riigi toiduainetööstusele, mis on pidanud ka varem erinevate kvaliteedikatastroofidega rinda pistma.

Laste surm on kohutav õnnetus ning kaugelt liiga suur hind selle eest, et taibata, kui tähtis toiduainete põhjalik kontrollimine tõepoolest on.

Hiina-suguse bürokraatliku ja vähe läbipaistva süsteemi juurest on hea üle vaadata ka oma maal toimuv. Ühelt poolt on hea vinguda karmide hügieeninõuete üle, mis tootjale mingit vabadust ei jäta. Teiselt poolt aga pole neist pääsu, kui ikka suisa mürki poest lastetoidu pähe osta ei taha.

Hiina puhul tasub tähelepanu pöörata sellelegi, kui kiirelt või aeglaselt suhteliselt suletud riik katastroofile reageerib ning kuivõrd avameelsed ollakse info jagamisel. Oli ju ka kõige suurema käraga skandaali segatud piimatootja Uus-Meremaa omanik see, kes esimesena lahkelt infot jagas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles