Vastuoluline Prantsuse koomik jäi kohtus kaotajaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dieudonné jaanuaris kohtus.
Dieudonné jaanuaris kohtus. Foto: SCANPIX

Vastuoluline prantsuse koomik Dieudonné jäi Euroopa Inimõiguste Kohtus kaotajaks, kuna kohtunikud leidsid, et sõnavabadus ei kaitse rassistlike ja antisemiitlike väljaütlemiste eest.

Prantsuse kohus mõistis Dieudonnéle 2009. aastal 10 000 euro suuruse rahatrahvi rassistlike solvangute eest. Dieudonné pöördus inimõiguste kohtusse, väites, et tema sõnavabadust rikuti.

Dieudonné on korduvalt võimude huviorbiiti sattunud, mistõttu on võimud püüdnud takistada koomiku etendusi, leides, et need võivad kujutada ohtu avalikule korrale.

Vaatamata võimude kriitikale on Dieudonné Prantsusmaal väga populaarne, kuid on tekitanud oma väidetavalt juudivaenulike kommentaaridega suurt pahameelt. Mees ise on juudivaenulikkust eitanud.

Dieudonné on kaitsnud oma õigust sõnavabadusele, kuid võimude sõnul ei tohi sõnavabadust ajada segamini juudivaenulikkuse, rassismi ja holokausti eitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles