Koolera jõudis Haiti pealinna

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolerasümptomitega haiglasse toodud haitilanna.
Koolerasümptomitega haiglasse toodud haitilanna. Foto: SCANPIX

Haiti ametnikud tunnistasid täna esimest koolerasurma selle looduskatastroofidest räsitud riigi pealinnas, teatab uudistevõrk AFP. Haiguse esimene ohver pealinnas oli jaanuarikuises maavärinas rängalt kannatada saanud Cite Soleil’ slummi elanik.


Surma registreeris Piirideta Arstide Belgia osakonna peetav Püha Katariina haigla. See hospidal on alates oktoobrist ravinud 115 ägeda kõhulahtisusega inimest.

Praegusel hetkel pealinnas suuremastaabilist haiguspuhangut pole, kuid see on tulekul, hoiatas Haiti tervishoiuministeeriumi esindaja Ariel Henry.

Võimud kardavad, et saastatud vee ja toiduga leviv koolera võib levida edasi räpastesse laagritesse, kus sajad tuhanded maavärinas kodu kaotanud inimesed pesevad ja teevad süüa tihedalt üksteise kõrvale pressituna.

Kuigi täna teatavaks saanud surm oli esimene, registreeriti pärast maavärinat ja möödunud nädalalõpul sama riiki kimbutanud orkaan Tomast sadade kipakate telkidega täidetud Port-au-Prince’is veel mitu koolerajuhtumit. Arvatakse, et seni koolerast puutumata olnud pealinna tõid selle tõve bakteri just orkaan Tomas ja sellega kaasnenud uputused.

Praeguse statistika kohaselt on Haitil koolerasse haigestunud üle 9000 inimese. Surnud on sellesse 583 haitilast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles