Diplomaat: Iraani poliitikud ei osale alkoholiga vastuvõttudel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastuvõtt Kremlis Venemaal resideeruvatele diplomaatidele pärast volikirjade üleandmist.
Vastuvõtt Kremlis Venemaal resideeruvatele diplomaatidele pärast volikirjade üleandmist. Foto: SCANPIX

Iraani liidrid ei osale vastuvõttudel, kus serveeritakse alkoholi, sõnas täna Iraani diplomaat, kommenteerides president Hassan Rouhani keeldumist pidulikust õhtusöögist Prantsusmaal.

 «Vastavalt islami väärtustele ja õpetustele ei osale Islamivabariigi ametnikud tseremooniatel, kus serveeritakse alkoholi,» sõnas Iraani välisministeeriumi diplomaat.

Prantsuse presidendikantselei tühistas õhtusöögi Rouhani visiidi puhul seoses Iraani nõudmisega, et üritus oleks alkoholivaba, teatas Prantsuse raadiokanal RTL sel nädalal.

Rouhani külastab 14.-17. novembrini Itaaliat ja Prantsusmaad, viimasest Iraani riigipea visiidist Euroopasse on möödas üle aastakümne.

Iraani riikliku uudisteagentuuri IRNA teatel sõidab Rouhani 14. novembril Itaaliasse ning seejärel viibib 16.-17. novembrini Prantsusmaal.

Juulis sõlmis Iraan kokkuleppe P5+1 riikidega oma tuumaprogrammi vähendamiseks rahvusvaheliste sanktsioonide leevendamise eest.

Aastal 1999 keeldus endine Iraani president Mohammad Khatami samuti Élysée palees korraldatud vastuvõtust, kuna õhtusöögi menüüs oli vein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles