Kohtunik: Josef Fritzli maja tuleb lammutada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josef Fritzl
Josef Fritzl Foto: SCANPIX

Austria kohtuniku sõnul peaks lammutama maja, kus intsestiisa Josef Fritzl oma tütart ja temaga saadud lapsi vangis hoidis.

Markus Sonnleitner on vanglas karistust kandva ja maksuvõimetu Fritzli raha asjadega tegelev kohtunik, kirjutab Helsingin Sanomat.

Sonnleitneri sõnul ei ole võimalik Põhja-Austrias Amstettenis asuvat hallikat betoonmaja müüa, kuna sellel on sünge ajalugu.

«Üsna paljud soovivad, et see maja hävitataks,» lausus kohtunik.

Sonnleitneri sõnul kaaluvad Amstetteni võimud, mida selle ehitisega teha. Kohtunik arvab, et kui maja ei taheta täiesti lammutada, siis vähemalt kelder tuleks kinni müürida, et keegi sinna enam ei pääseks.

Amstetteni ehitusameti esindaja sõnul ei peaks maja lammutamisel takistusi olema.

Kohus saatis Josef Fritzli 2009. aastal eluks ajaks trellide taha. Teda süüdistati ebaseaduslikus vangistamises, vägistamises, intsestis, orjastamises ja lapsetapmises.

Josef Fritzli tütar Elizabeth sünnitas oma 24 aasta pikkuse vangistuse ajal isale seitse last, kellest kolm elas koos temaga keldris ja kolm koos Fritzli ja ta naisega maja ülakorrustel. Üks lastest suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles