Rootsi taastab ajutiselt piirikontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud ootamas Stockholmi rongijaama migrante
Rootsi politseinikud ootamas Stockholmi rongijaama migrante Foto: SCANPIX

Rootsi taastab ajutiselt piirikontrolli, millega alustatakse neljapäeval kell 12.00, teatas riiklik telekanal SVT.

Piirikontroll viiakse viimastel andmetel sisse kümneks päevaks, kuid vajadusel seda pikendatakse.

Ajalehe Dagens Nyheteri informatsiooni kohaselt kontrollitakse piiriületamist esmajoones Rootsi ja Taani piiril.

«Rootsisse saabub rekordarv põgenikke ja migratsiooniamet on suure surve all. Politsei usub, et olemas on oht avalikule korrale. Seega taastame homme hommikul kell 12.00 kümneks päevaks kontrolli meie riigi piiridel,» ütles valitsuse pressikonverentsil siseminister Anders Ygeman.

Soome rahvusringhäälingu Yle andmetel viiakse piirikontroll sisse eelkõige Taani ja Rootsi vahelisel sillal ning Saksamaalt ja Taanist saabuvatel alustel. Peaminister Stefan Löfven ütles Yle uudistesaatele, et Rootsi ja Soome vahelise piiri kontrollimisel ei näe ta praegu mõtet, kuid lõpliku otsuse selles osas teeb politsei.

Soome siseminister Petteri Orpo kirjutas oma Twitteri kontol, et Rootsi otsus on igati oodatud ja Soome jaoks hea uudis, mis aitab sisserännet paremini hallata.

Eelmisel nädalal saabus Rootsi rekordarv 10 201 asüülitaotlejat, kokku on sel aastal riiki saabunud üle 122 000 põgeniku. Rootsi rändeameti teatel ületas nädala jooksul Rootsi saabunud migrantide teadaolevalt esmakordselt 10 000 inimese piiri.

Rootsi teatas eelmisel nädalal, et taotleb Euroopa Liidu ümberpaigutamisplaani alusel osa migrantide ümbersuunamist teistesse riikidesse, kuna Rootsi enda võimalused on ammendumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles