Birma sõjaväe juht õnnitles opositsiooni valimisedu puhul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aung San Suu Kyi
Aung San Suu Kyi Foto: SCANPIX

Birma sõjaväe ülemjuhataja Min Aung Hlaing õnnitles parlamendivalimistel enamust saavutavat opositsioonilist Rahvuslikku Demokraatialiigat (NLD) ja selle juhti Aung San Suu Kyid.

Tegemist on mõjuvõimsa ülemjuhataja esimese kommentaariga pärast pühapäeval toimunud parlamendivalimisi.

«Õnnitleme NLD-d enamike saadikukohtade võitmise puhul,» ütles Aung Hlaing kolmapäeval Facebooki vahendusel.

Pärast valimistulemuste ametlikku väljakuulutamist kohtub sõjaväe juht ka Suu Kyiga isiklikult, lisati teates. Valimisametnikud on öelnud, et võitja väljakuulutamiseni võib minna veel 10 päeva või enamgi.

Birma infominister Ye Htut lubas kolmapäeval, et valitsus austab ajalooliste valimiste tulemusi ja võimu sujuvat üleminekut, esimeste tulemuste põhjal on valimisi ülekaalukalt võitmas Suu Kyi juhitav opositsioon.

Suu Kyi on kutsunud riigi sõjaväejuhti, presidenti ja parlamendi esimeest kõnelustele rahvusliku leppimise üle.

NLD võit pühapäeval peetud valimistel tõotab tulla ülekaalukas. Parlamendi alamkoja kolmapäeva ööseks välja kuulutatud kohtadest on NLD võitnud 256 ehk 85 protsenti ning on saavutamas valitsuse moodustamiseks vajalikku enamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles