WTFiks nimetatud müstiline objekt tabab homme Maad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avastatud planeedid sarnanevad maale nii suuruselt kui ka temperatuurilt.
Avastatud planeedid sarnanevad maale nii suuruselt kui ka temperatuurilt. Foto: SCANPIX

Homme hommikul tabab Maad kosmiline objekt hüüdnimega WTF1190, mille päritolu ei ole täpselt teada. Kas see saabki olema inimkonna traagiline lõpp?

Mitte päris, ütlevad eksperdid.

Objekt, ametliku nimega WT1190F, on saanud sotsiaalmeedias oma koomilise nime ja müstilise olemuse tõttu suure tähelepanu osaliseks. Kuigi pole veel täpselt teada, millises punktis see Maakera tabab, on teadlased ennustanud, et see kukub tõenäoliselt India ookeani.

Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) astronoomid selgitasid, et kosmiline objekt ei kujuta endast ohtu ja WT1190F uurimine pakub pigem agentuurile võimaluse paremini mõista, kuidas sellised objektid Maa atmosfääris käituvad.

Dr. Tim Flohrer, ESA kosmoseteadlikkuse osakonnajuht, selgitab, et objekt on vaid paari tollise diameetriga ja osaliselt hävineb see juba enne kokkupõrget Maaga. Tundmatu objekti massi ei peeta piisavaks, et see võiks endaga mingi kahju kaasa tuua, aga kindlasti saab see olema tähelepanuväärne vaatepilt kui WTF tuleleegina Maale läheneb ja taeva valgustab.

ESA uurijad ütlevad, et WT1190F on tõenäoliselt mõni kosmosesse jäänud inimese loodud ese Kuu missioonidelt või siis osa Apollo kosmoseekspeditsiooni varustusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles