Gruusia president jätab Saakašvili kodakondsusest ilma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili
Mihheil Saakašvili Foto: SCANPIX

Gruusia president Giorgi Margvelašvili jätab endise riigipea Mihheil Saakašvili Gruusia kodakondsusest ilma, teatas presidendi nõunik Giorgi Kverentšhiladze reedel.

Nõuniku sõnul teeb president Saakašvilit kodakondsusest ilma jättes samasuguse otsuse, kui kõikide teiste kodanike puhul samasuguste asjaolude ilmnemisel.

«Gruusia kodakondsusseadus ei võimalda Gruusia kodanikul võtta ka mõne teise riigi kodakondsust. Mis puutub sellesse konkreetsesse juhtumisse, siis välisriigi kodakondsuse saamine on vaieldamatuks põhjuseks isiku Gruusia kodakondsusest ilmajätmiseks. Selle põhjendusega saabub justiitsministeeriumist iga kuu sadu avaldusi kodakondsusest ilmajätmiseks. President teeb otsuse, nagu ta on teinud samasugustel puhkudel, s.o jätab Saakašvili Gruusia kodakondsusest ilma,» ütles Kverentšhiladze ajakirjanikele.

Varem reedel kinnitas Gruusia justiitsminister, et Saakašvilit on juba teavitatud kavatsusest ta kodakondsusest ilma jätta ja nelja nädala pärast saadetakse vastav dokument Gruusia presidendile ametlikult allakirjutamiseks.

«Muutsin oma meeskonnaga Gruusia tänapäevaseks riigiks. Inimesed, kes on ajutiselt selles riigis võimu haaranud, võivad kasutada mitmesuguseid nõkse. Kuid Gruusia rahvas teeb valiku ise. Juriidiliselt võib muidugi teha mida iganes, kuid kas seda tahab ka rahvas, otsustab tema ise,» ütles Saakašvili Ukraina meediale kommentaariks Gruusia justiitsministeeriumi tegevuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles