Inglismaal mõisteti vangi noor naisterrorist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roshonara Choudhry
Roshonara Choudhry Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal mõisteti Londonis eluks ajaks vangi parlamendisaadikut pussitanud 21-aastane islamiäärmuslaseks hakanud tudeng. Täna tabati Suurbritannias ka 23-aastane mees, kes Iraagi sõja poolt hääletanud parlamendisaadikute nimed internetti üles pani.

2003. aastal Iraagi sõja poolt hääletanud parlamendisaadikud muutusid kiirelt islamiäärmuslaste viha objektiks, vahendab welt.de.

Nii otsustas 21-aastaneLondoni Kings kolledži eeskujulik tudeng Roshonara Choudhry tänavu 14. mail rünnata parlamendisaadikut Stephen Timmsi. Choudhry pussitas poliitikut kaks korda, kuid Timms pääses õnnekombel eluga.

Neiu puhul on tegemist väga ebatõenäolise mõrvariga, kuid paari aasta eest hakkas ta internetis uurima rohkem oma usu kohta ning sattus peale tagaotsitava Al-Qaeda vaimuliku Anwar al-Awlaki kõnedele. Choudhry muutus seejärel üha äärmuslikumaks ning tahtis seetõttu Timmsi kööginoaga Allahi nimel tappa.

Kaastudengid kirjeldasid neiut hoolsa õppurina ning keegi poleks osanud aimata, et tegemist on äärmusliku moslemiga. Tema pere on pärit Bangladeshist.

Choudrhy peab kandma karistust minimaalselt 15 aastat.

Politsei hinnangul on temasarnaseid iseseisvalt internetijutluste põhjal islamiäärmuslikuks hakanud potentsiaalseid mõrvarieid veel umbes 50 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles