Sotsiaalmeedia kihab Pariisi rünnakute ülistamisest ISi toetajate poolt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venekeelse sotsiaalmeedia keskkonna VKontakte koduleht.
Venekeelse sotsiaalmeedia keskkonna VKontakte koduleht. Foto: SCANPIX

Juba enne kui terrorirühmitus Islamiriik Pariisi rünnakute eest vastutuse võtnud oli, hakkasid grupeeringu pooldajad Twitteris tapatalguid ülistama.

Kui uudised rünnakutest üleeile levima hakkasid, lõid ISise toetajad kohe Twitterisse märksõnad  «Kalifaat tabab Prantsusmaad,»  «Prantsusmaa põleb» ja  «Pariis põleb.»

Esimese neist Twitter tõenäoliselt eemaldas, aga teised jäid kuni 14. novembri hommikuni kasutusse, hoolimata teiste Twitteri kasutajate palvetest ka need ära keelata.

Märksõna  «Pariis põleb» oli kasutuses ka selle aasta jaanuaris, kui terroristid ründasid Pariisis asuvat satiiriajakirja Charlie Hebdo peakontorit. Märksõnade kasutamine ei tähendanud veel rünnakute eest vastutuse omistamist ISile.

Kuid mitmed, kes märksõna kasutasid, märkisid, et Pariisi rünnakud on ISi pressiesindaja Abu Muhammad al-Adnani selle aasta märtsis antud lubaduse täitumine. Al-Adnani ütles, et Jumala abiga võtab IS Pariisi ja siis Rooma.

Venekeelt kõnelev ISi võitleja hoiatas sotsiaalvõrgustikus VKontakte, et maades, kes on kaasatud USA poolt juhitud ISi vastasesse koalitsiooni saavad toimuma uued rünnakud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles