Prantsusmaal eile testsõitu tehes rööbastelt välja sõitnud rongis olid ka lapsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Testsõitu teinud rong kukkus rööbastelt väljasõitmise järel osaliselt vette.
Testsõitu teinud rong kukkus rööbastelt väljasõitmise järel osaliselt vette. Foto: SCANPIX

Rongis, mis eile Prantsusmaal testsõitu tehes väidetavalt liigse kiiruse tõttu rööbastelt välja sõitis, olid ka lapsed, kuigi neid ei oleks tohtinud seal olla, teatas AFP. Õnnetuse ohvrite arv on praeguseks tõusnud üheteistkümneni, viis inimest on siiani kadunud.

Prantsusmaa raudteekompanii kõneisik möönis, et rongis olid ka mõned lapsed, kes said õnnetuses vigastada. Esialgsetel andmetel oli rongis 49 raudteekompanii töötajat, kes uue kiirliini testsõitu kaasa tegid. Nüüd on selgunud, et rongis oli isikuid, kes poleks tohtinud seal olla, mistõttu on lahtine ka arv, kui palju rongis inimesi üldse oli.

«Uurimine selgitab välja, kui palju oli rongis inimesi ja ka  neid, kes ei oleks tohtinud seal olla,» ütles raudteekompanii kõneisik.

Raudteekompanii SNCF juht Guillaume Pepy nentis, et pretsedenditu õnnetus testsõitu tegeva rongiga oli neile suur shokk.  «Seni on õnnetus meie jaoks seletamatu,» nentis Pepy.

Uurimine peab selgitama ka, kes seda rongi juhtis ja kuidas juhtus, et testrongil oli üldse nii palju reisijaid. Pepy sõnul on täiesti tavatu, et testsõitu tegevas rongis on rahvamass. «Testsõit on siiski testsõit,» märkis ta. uue põlvkonna kiirrongiga liinil, mis pidi avatama järgmisel aastal.

Rong, mis rööbastelt välja sõitis ja kanalisse uppus, on uue põlvkonna kiirrong. Viis inimest on endiselt kadunud, kuna rong on siiani osaliselt vee all. Haiglasse viidi 37 inimest.

Eile nimetas Alsace regiooni vanemametnik õnnetuse põhjuseks liigset kiirust. Rong sõitis kiirusega umbkaudu 350 km/h, kui see rööbastelt välja jooksis, väitis AFP allikaks olnud ametnik eile. Täpse info peaks andma rongi must kast.

Kuigi ka varem on Prantsusmaal TGV rongid rööbastelt välja sõitnud, siis seni pole neis õnnetustes keegi elu kaotanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles