Põgenenud Pariisi terroriaktide arvatavat korraldajat pole veel leitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abdelslami tagaotsimisteatis.
Salah Abdelslami tagaotsimisteatis. Foto: SCANPIX

26-aastane Salah Abdelslam, keda otsitakse taga seoses reedel ja ööl vastu laupäeva Pariisis toimunud terroriaktidega, on siiani tabamata.

Prantsuse politsei teatel võib Abdelslam olla rünnakutega seotud, samas pole täpsustatud, milline võis olla tema täpne roll. Kohaliku meedia rentis Abdelslam ühe rünnakutes kasutatud kahest Belgia numbrimärgiga autost.

Prantsuse politsei väljastas Abdelslami tabamiseks eile vahistamiskäsu, mille kohaselt on mees ohtlik. Belgia, millega Brüsselis sündinud Abdelslamil ja tema arvatavatel kaaslastel on tihedad ja ka perekondlikud sidemed, on mehe kuulutanud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.  

Seejuures pidas politsei laupäeval rünnakute toimumise järel Belgia piiri lähedal kinni auto, milles teadaolevalt viibis Abdeslam ja veel kaks isikut. Väidetavalt küsitleti kahtlusalust ning kontrolliti tema dokumente, kuid ta vabastati seejärel. Pole teada, kas kinnipidamise hetkel oli politseile teada Abdeslami võimalik seotus rünnakutega.

Abdeslam on üks kolmest vennast, keda uurijad seostavad rünnakutega. 31-aastane Brahim Abdelslam lasi end teadaolevalt õhku Bataclani kontserdikeskuse juures, kus ründajad tapsid vähemalt 89 inimest. Kolmas vend Mohammed peeti teadaolevalt kinni Brüsseli lähedal asuvas Molenbeekis ning ta on vahi all.

Pariisis nädalavahetuse eel korraldatud koordineeritud terrorirünnakutes sai viimastel andmetel surma vähemalt 129 ja vigastada 352 inimest. Surma said ka seitse ründajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles