Pentagon: müstiline rakett oli tegelikult lennuki kondensjälg

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader telekanali KCBS videost
Kaader telekanali KCBS videost Foto: SCANPIX

USA kaitseministeeriumi (Pentagon) arvates ei jäänud selle nädala alguses telekanali KCBS videole mitte kiiresti liikunud rakett, vaid lennuki kondensjälg.

Los Angelese lennuvälja lähedalt õhku tõusnud objekt arvati esialgu olevat midagi militaarset, kirjutab The Telegraph.

Kaitseministeeriumi ametnikud uurisid telekanali salvestist ja jõudsid järeldusele, et tegemist võis olla lennukiga.

«Me ei leidnud mitte mingisuguseid andmeid, et see ei olnud lennuk,» lausus Pentagoni pressiesindaja, kolonel David Lapan.

Kummalist nähtust nähti selle nädala esmapäeval. Helikopterist seda videole võtnud ajakirjanikele jäi mulje, et tegemist võis olla väga kiiresti liikuva raketiga.

Spekuleeriti raketikatsetuse üle, kuid selle kohta ametlikud andmed puudusid. Samuti ei osanud kaitseministeeriumi esindajad nähtut selgitada.

«Radarisüsteem ei näidanud seal piirkonnas sel ajal mitte ühtegi tundmatut kiiresti liikuvat objekti. Olid vaid tsiviillennukid. Ka ei teatanud ühegi lennuki piloot millestki ebatavalisest. Nende faktide põhjalt järeldasime, et tegemist oli lennuki kondensjäljega,» võttis Lapan asja kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles