Süüriast saabuvad prantslased plaanitakse panna koduaresti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse pass
Prantsuse pass Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri AFP andmetel plaanivad Prantsuse võimud panna Süüriast saabuvad Prantsuse kodakondsusega isikud koduaresti ning nende iga sammu jälgitakse.

Anonüümse valitsusallika teatel on Prantsuse president François Hollande juba ministritega sellist plaani  arutanud.

Pariisis möödunud reedel aset leidnud terrorirünnaku järgselt otsib Prantsuse politsei selle läbiviijaid ja kaastööd teinuid, kellest senistel andmetel enamik on Prantsuse kodakondsusega.  

Prantsuse parlament arutab sel nädalal, kui kauaks peaks riigis pikendama eriolukorda. Praegu arvatakse, et see võiks kesta kolm kuud.

13. novembril Pariisis mitmes paigas, söögikohtades, Stad de France staadioni juures ja Bataclani kontserdipaigas aset leidnud sündmustes kaotas elu 129 inimest ning 350 sai kannatada.

Pariisi rünnaku järgselt teatas äärmusrühmitus Islamiriik, et nende võitlejad on selle taga.

Prantsuse võimud nimetasid juhtunut nii Euroopale kui Prantsusmaale sõja kuulutamiseks ning teatati, et Islamiriigi hävitamiseks tuleb jõud koondada.

Islamiriik on vallutanud alasid nii Süürias kui Iraagis ning selle rühmitusega on liitunud sadu radikaliseerunud eurooplasi, keda nende kodumaad peavad nüüd samuti ohuks, kuna nad on džihadistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles