Putin: Venemaa hoogustab õhurünnakuid Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin lubas hoogustada Vene õhurünnakuid Süürias pärast seda, kui Moskva kinnitas Siinai lennukatastroofi põhjusena terroriakti, teatas Kreml täna.

«Meie lennuväe lahingutegevus Süürias peab mitte üksnes jätkuma, vaid hoogustuma, et kurjategijad mõistaksid kättemaksu vältimatust,» ütles Putin Vene julgeolekunõukogu istungil.

Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) direktor Aleksandr Bortnikov ütles varem samal kohtumisel, et lennukatastroofi põhjustas terroriakt. Lennuki hukutas isevalmistatud lõhkekeha, mille võimsus vastas 1,5 kilogrammile trotüülile, lisas ta.

Sharm el Sheikhist Peterburi lennanud lennufirma Kogalõmavia reisilennuk А-321 purunes 31. oktoobril 24. lennuminutil Egiptuses Põhja-Siinai kohal. Kõik 224 pardalolnut – venelased, ukrainlased ja valgevenelased – hukkusid.

Venemaa alustas Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi režiimi vastastele 30. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles