Pildid: Air France`i lennukid tegid pommiohu tõttu vahemaandumise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse lennufirma Air France kaks lennukit pidid eile muutma pommiohu tõttu marsruuti ja tegema vahemaandumise.

Sellest teatasid nii USA lennundusohutuse amet kui Prantsuse võimud, edastab Reuters.

Airbus A380 lend 65 startis USAst Los Angelesest ja pidi lendama Pariisi, kuid pommiähvarduse tõttu tegi vahemaandumise Salt Lake Citys.

Pardal olnud reisijad ja meeskonnaliikmed evakueeriti ja suunati terminali julgestatud alale. Salt Lake City lennujaama andmetel oli selle lennuki pardal 497 inimest.

Teine Air France`i lend Washingtonist Dullesi rahvusvahelisest lennujaamast Prantsusmaale Pariisi tegi vahemaandumise Kanada Nova Scotia Halifaxi rahvusvahelises lennujaamas.

Boeing 777 lennul 55 olnud reisijad ja meeskond, keda oli kokku 262 isikut, evakueeriti ja suunati lennujaama terminali, kus nad paigutati julgeolekukaalutlusel eraldi ruumi.

Air France juhid sõnasid, et mõlema lennu kohta tehti anonüümne pommiähvardus kohe pärast lennukite õhkutõusmist.

«Ennetavate meetmetena ja julgeolekureeglite kohaselt tegid lennukid vahemaandumise. USA ja Kanada lennujaamade eksperdid kontrollisid lennukeid, reisijaid ja pagasit, kuid midagi kahtlast ei leitud. Lennundusametnikud ja politsei uurivad, kes oli anonüümsete ähvarduste taga,» edastas Air France.

Air France`i lennukite läbiotsimisel kasutati ka pommikoeri.

Prantsusmaa on seni valvel, kuna Pariisis leidis möödunud reedel aset terror, milles hukkus 129 inimest. Juhtunu eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik, mille teatel olid Pariisi rünnakud kättemaks Prantsusmaa tegevuse eest Süürias.

FBI ja USA politsei koos Prantsuse võimudega uurivad lennukitega juhtunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles