Islamiste kahtlustatakse sihilikus soovis pagulasi häbistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgradis välja ilmunud võltspass.
Belgradis välja ilmunud võltspass. Foto: AFP/SCANPIX

Asitõendid osutavad, et reedese rünnaku järel Pariisist leitud Süüria pass oli võltsitud ning lisaks otsesele vägivallatsemisele üritasid terroristid ka määrida nende Süürias ja Iraagis tegutsevate aatekaaslaste eest Euroopasse pagenud inimeste

Ahmad Al Mohammadi nimega pass leiti Pariisis Stade de France'i juures end õhku lasknud terroristi maiste jäänuste juurest. Rünnakule järgnevail päevil korraldatud politseioperatsioonide käigus on sama nimega passe aga välja tulnud hulgim. Isegi Briti tabloidi Daily Mail ajakirjanikul õnnestus endale üks osta.

Nüüd arvatakse, et tegu on passivõltsijate seeriatoodanguga, mis valmivad kas Süüria või Türgi pinnal.

Samuti kahtlustatakse, et nn Islamiriik üritab sihilikult eurooplasi pagulaste vastu üles ässitada. Nimelt kuulub islamistide retoorikasse ka sage nende vägivalla eest põgenevate inimeste hurjutamine selle eest, et nood üritavad pageda Euroopasse, kus nad assimileeritakse liberalismi, kristlusesse või ateismi.

Pariisi rünnak, seevastu, on aga paistab praeguse seisuga olevat Belgias ja Prantsusmaal sündinud-kasvanud ja radikaliseerunud noorte moslemite kätetöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles