Läbi pekstud Vene ajakirjanik tuli teadvusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Oleg Kašin.
Ajakirjanik Oleg Kašin. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel julmalt läbi pekstud Vene ajakirjanik Oleg Kašin tuli täna teadvusele, kuid ei suuda veel iseseisvalt hingata.

Kommersanti ajakirjanik Kašin peksti läbi laupäeva öösel oma Moskva kodu juures, vahendab RIA Novosti.

Kašini vigastused oli nii rängad, et arstid otsustasid mehe paariks päevaks kunstlikusse koomasse panna. Mehe ülemine ja alumine lõualuu olid murdunud, koljus oli mõra, mõlemad sääreluud olid murdunud, sõrmed ja nägu olid vigastatud ning lisaks sai ajakirjanik ka tugeva peapõrutuse.

«Ta tuli teadvusele ja suudab adekvaatselt küsimustele reageerida, kuid ei suuda jätkuvalt rääkida, kuna hingab endiselt masina abil,» sõnas anonüümne allikas haiglast RIA Novostile.

Ehho Moskvõ raadiokanali teatel sai sarnaselt Kašiniga Himki metsa tee-ehitusest kirjutav Žukovskije Vesti ajakirjanik Anatoli Adamtšuk kaks päeva pärast Kašini rünnakut samuti peksa.

Ajaleht teatas, et kavatseb algatada nüüd oma uurimise, kuna miilitsa teatel lavastas Adamtšuk peksmise ise, et endale tähelepanu tõmmata.

Seoses Kašini rünnakuga palus uurimiskomitee juht Aleksander Bastrõkin uuesti avada ka 2008. aasta uurimise ajakirjanik Mihhail Beketovi juhtumi kohta.

Beketov peksti toona läbi tema kodu juures Himkis ning ta sai nii rängalt vigastada, et kaotas oma parema jala ja neli sõrme. Himkinskaja Pravda peatoimetaja sai ajuvigastuse ja liigub ringi ratastoolis.

Venemaal on viimase kümnendi jooksul tapetud vähemalt 35 ajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles