Bosnias tappis terrorist kaks sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuliaugud rünnaku alla langenud bussi akendes.
Kuuliaugud rünnaku alla langenud bussi akendes. Foto: AFP/SCANPIX

Bosnia-Hertsegoviina pealinnas Sarajevos lasi arvatav islamist maha kaks sõdurit ning õhkis seejärel iseenda, teatasid ametnikud.

Mees avas kolmapäeva öösel sõdurite pihta tule kohalikus kihlveokontoris ning tulistas hiljem ka linnaliinibussi, haavates juhti ja kahte reisijat. Seejärel ta põgenes ning kui politsei oli ta maja ümber piiranud, lasi end õhku.

Peaminister Denis Zvizdic ütles hiljem valitsuse kriisikohtumisel, et tegu on «rünnakuga kogu riigi vastu». Samas keeldus ta otsesõnu ütlemast, kas Enes Omeragici nime kandud mees kuulus mõnda islamistlikku grupeeringusse. Riigiprokuratuuri kõneisik Boris Grubesic teatas, et rünnakut uuritakse ametlikult terroriaktina.

Aprillis ründas riigi idaosas Zvorniki linnas relvastatud mees politseijaoskonda, tappes ühe ja haavates kahte ohvitseri, enne kui ise kuulide all hukkus. Politseinike sõnul hüüdis mees tulevahetuse ajal «Allahu Akbar!» («Jumal on vägev!»). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles