Belgia peaminister mõtleb sulgeda mõned mošeed

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mošee Brüsseli Molenbeeki linnaosas.
Mošee Brüsseli Molenbeeki linnaosas. Foto: youtube.com

Belgia peminister Charles Michel ähvardas sulgeda «teatud radikaalsed mošeed» Brüsseli Sint-Jans-Molenbeeki linnaosas, mida julgeolekuteenistused üha enam vaatlevad kui Pariisis toimunud rünnaku stardiplatvormi.

Viimase 18 kuu jooksul on Belgiat seostatud suuremate terrorirünnakutega juba viis korda, kirjutab Financial Times. Sageli viivad niidid otsaga Molenbeeki, mille elanikkond koosneb tänaseks valdavalt moslemitest.

«Meil ei ole asjad Molenbeekis kontrolli all,» tunnistas läinud pühapäeval televisiooni vahendusel Belgia siseminister Jan Jambon.

Hiljutiste Pariisi sündmuste valguses on Belgias sattunud rambivalgusse Molenbeeki eelmine meer Philippe Moureaux – sotsialist, kes seisis linnaosa tüüri juures kaks aastakümmet. Moslemiga abiellunud Moureaux on pidanud kaitsma end süüdistuste eest, et ta vaatas läbi sõrmede kasvavale radikaliseerumisele Molenbeekis.

«Ma pole enam kolm aastat linnapea olnud ning kui viimase paari aasta jooksul pole asju korralikult korraldatud, polnud minul sellega midagi pistmist,» ütles Moureaux riigitelevisioonis.

Belgia ametnikud, siseminister Jambon nende hulgas, on kurtnud, et neid takistavad korra tagamisel Belgia ülimalt killustatud haldussüsteemid. Üksnes Brüsselis on tervelt kuus politseiosakonda, mis võib pärssida infovahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles