Fotod: Itaalias avaldasid moslemid meelt ISISe vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajad moslemid avaldasid Itaalias meelt.
Sajad moslemid avaldasid Itaalias meelt. Foto: SCANPIX

Sajad moslemid kogunesid laupäeval Rooma ja Milano tänavatele, et avaldada solidaarsust džihadistide rünnakute ohvritega ja mõista hukka usu nimel toime pandava vägivalla.

«Sõnum on selge, terrorism ei saa jätkuvalt igal pool moslemite nimel rünnata. Me tahame, et maailm kuulaks,» ütles Roomas asuva islami kultuurikeskuse juht Abdellah Redouane pealinnas toimunud meeleavaldusel.

«Koraan on vägivalla vastu», «Islam on rahu» ja «Solidaarsus Pariisi ohvritega», võis lugeda plakatitelt, mida kandsid vihmase Rooma keskusesse kogunenud moslemikogukonna esindajad.

Meeleavaldus, mis toimus loosungi all «Mitte minu nimel», algas leinaseisakuga läinud nädalase Pariisi veresauna 130 ohvri mälestuseks.

«Ei ISIS-ele!» skandeerisid inimesed äärmusrühmitsusele Islamiriik viidates Milanos, kus on rünnakukartuses turvameetmeid karmistatud.

«Ei terrorismile, jah mošeedele,» ütles Davide Piccardo, kes kuulub islamiühenduste katusorganisatsiooni Caim, mis taotleb suuremat üksteismõistmist ja itaallaste suuremat avatust mõõduka islami suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles