Suurbritannia suurendab terrorismivastaseid kulutusi 30 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal korraldati eelmisel nädalal Pariisi terrorirünnakus hukkunute mälestuseks rahumarss.
Prantsusmaal korraldati eelmisel nädalal Pariisi terrorirünnakus hukkunute mälestuseks rahumarss. Foto: SCANPIX

Pärast 13. novembril Pariisis toimunud rünnakuid suurendab Suurbritannia terrorismivastaseks võitluseks ette nähtud rahastust 30 protsendi võrra pärast, ütles rahandusminister George Osborne pühapäeval.

Terrorismivastaseks võitluseks eraldatakse järgmise viie aasta peale kokku 15,1 miljardit naela (21,5 miljardit eurot). Seda on 30 protsenti enam, kui eelneva viie aasta jooksul.

Osborne ei välistanud politseinike arvu vähendamist, kuid on kindel, et Suurbritannia suudab vastu seista ulatuslikule terrorirünnakule.

Rahandusminister peab kolmapäeval eelarve teemal kõne, millest oodatakse teateid kärbetest eesmärgiga vähendada eelarvedefitsiiti.

«Täpselt seetõttu, et langetame raskeid otsuseid eelarve teistes osades, saame anda sõjaväele rohkem varustust, saam suurendada terrorismivastast eelarvet 30 protsendi võrra ning saame astuda samme ennetamaks relvade saabumist sellesse riiki ja tegelemaks tänavatel liikuvate relvastatud inimestega,» ütles Osborne Briti rahvusringhäälingule BBC.

«Tagame, et Suurbritannia on korralikult kaitstud terrorismiohu eest,» ütles minister.

«Terrorismivastase eelarve suurendamine 30 protsendi võrra hõlmab endas raha eraldamist nii politseile kui julgeolekuagentuuridele,» lausus TA. Rahandusministeerium andis mõista, et osa rahast läheb siseriiklike julgeolekumeetmete tugevdamiseks siseministeeriumile.

Lisaks uuendatakse piiriandmeid käitlevat süsteemi, mis aitab ennetada terroristide ja relvade saabumist Suurbritanniasse. Lisaressursse eraldatakse ka teabe kättesaamiseks konfiskeeritud telefonidest ja arvutitest ning tõhustatakse radikaliseerumisvastaseid jõupingutusi, lisati rahandusministeeriumist.

Peaminister David Cameron on juba teatanud, et eriüksuslased saavad oma relvastuse, sõidukite ja varustuse parendamiseks kaks miljardit naela ning tööle võetakse veel 1900 luureametnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles