Iisrael tahab võtta kodakondsust ISiga liitunud Iisraeli araablastelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu sõnul otsib ta võimalusi võtta kodakondsust Iisraeli araablastelt, kes on liitunud Süüria konfliktis võitlemiseks äärmusrühmitusega Islamiriik (IS).

Iisraeli araablasteks nimetatakse palestiinlasi ja nende järeltulijaid, kes jäid kohale pärast Iisraeli riigi rajamist 1948. aastal ja moodustavad praegu üle 17 protsendi juudiriigi elanikkonnast.

Iisraeli võimude sõnul on viimastel kuudel ISiga liitunud umbes 45 Iisraeli araablast. Neist kümme naasesid Iisraeli ja peeti kinni.

«Andsin peaprokurörile korralduse astuda samme kodakondsuse tühistamiseks nendel inimestel, kes liituvad ISISiga,» lausus Netanyahu pühapäeval, kasutades ISi varasemat nimekuju.

«ISISiga liituja ei saa olema Iisraeli kodanik. Ja kui ta lahkub riigi piiridest, siis ta ei naase,» ütles peaminister. «Minu arvates on see õppetund saamas aina selgemaks kogu rahvusvahelisel areenil ning on sobiv, et neid jõupingutusi juhime ka meie.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles