Medvedev teadis Vene spioonid reetnud topeltagendist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs tegutsenud Vene spioonivõrgustik.
USAs tegutsenud Vene spioonivõrgustik. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni presidendi Dmitri Medvedevi kinnitusel teadis ta USAs tegutsenud spioonivõrgustiku reetnud topeltagendi olemasolust.

«See polnud minu jaoks uudis. Ma teadsin seda päeval, mil see juhtus,» kommenteeris Medvedev G20 kohtumisel, kui ajakirjanikud küsisid talt eile Vene päevalehes Kommersant avalikustatud info kohta, mille kohaselt paljastas Ühendriikides tegutsenud nn uinunud spioonid USA poolele üle läinud Vene välisluureteenistuse (SVR) polkovnik, vahendas uudisteagentuur AFP.

Väljaande teatel saadi vahetult enne Medvedevi juunikuist visiiti Washingtoni tabatud kümne spiooni jälile USAs SVRi tegevust koordineerinud polkovnik Štšerbakovilt saadud informatsiooni abil. Viimase ülesanne oli paigutada USAsse tsivilistidest salakuulajaid.

AFP teatel selgus Medvedevi tänastest kommentaaridest, et ta teadis topeltagendist juba enne juunis avalikuks tulnud skandaali, kuid täpsemaid asjaolusid president ei selgitanud. Küll aga kinnitas riigipea, et kõik spekulatsioonid, mis puudutavad SVRi peadirektori Mihhail Fradkovi võimalikku vallandamist on alusetud. Viimase ametist lahkumist on nõudnud opositsioonisaadikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles