Brüsselis võeti politseihaarangutes kinni 21 inimest, kuid operatsioon jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsselis patrullivad Belgia sõdurid.
Brüsselis patrullivad Belgia sõdurid. Foto: SCANPIX

Brüsselis otsiti eile õhtul politseihaarangute käigus läbi 19 maja ning võeti vahi alla 16 inimest, kuid operatsioon jätkub. Täna toimunud uutes haarangutes peeti kinni veel viis isikut.


Metroo on tänagi Brüsselis suletud.

Belgia föderaalprokurör Eric Van Der Sypti kinnitusel pole kinnipeetute seas Pariisi terroriaktide planeerijat Salah Abdeslami, kinnipeetute isikuid aga ei avaldatud.

Prokuröri sõnul korraldati eile 19 haarangut Molenbeekis ja teistes Brüsseli piirkondades: Anderlechtis, Jette´s, Schaerbeekis, Woluwe-Saint-Lambert´s  ja Forest´s. Reidid toimusid ka Charleroi´s.

Täna teatati uutest politseihaarangutest Brüsseli ja Liège´ piirkonnas, mille käigus peeti kinni veel viis isikut. Uudisteagentuuri AFP andmetel leiti ühe haarangu käigus ka 26 000 eurot.

«Me peame rõhutama, et haarangute käigus ei leitud tulirelvi ega lõhkeainet,» ütles Van Der Sypt. «Teatud elemendid uurimises muutsid pühapäevase sekkumise vajalikuks.»

Üks kinnivõetutest sai kannatada, kui auto, milles ta viibis, püüdis rammida politsei sõidukit, et põgeneda, sõnas prokurör. Kohaliku väljaande La Libre andmetel toimus see intsident Molenbeeki piirkonnas.

Peaminister Charles Michel teatas eile, et Brüsseli koolid ja ülikoolid jäävad täna suletuks, samuti ei tööta metroo.

«Keegi ei ole sellise olukorraga rahul. Meie ka mitte. Kuid meie peame võtma vastutuse,» sõnas peaminister.

Brüsselis jääb kehtima kõrgeim, neljas terroriohu aste, mujal riigis on see kolmas, mis tähendab, et rünnak on võimalik ja tõenäoline. Samas on sotsiaalvõrgustikes levimas info, et võimud tühistavad praeguse ohutaseme täna keskpäeval.

«Operatsioon pole veel läbi. Seda jätkatakse eelolevatel tundidel ja päevadel,» ütles siseminister Jan Jambon täna kohalikule telekanalile, lisades et praegu on vara öelda, kas Brüsselis on pärast eilset operatsiooni turvalisem kui varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles