Vene eriesindaja: oma peret ma Kaukaasiasse ei too

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene eriüksuslased Inguššias.
Vene eriüksuslased Inguššias. Foto: SCANPIX

Venemaa esindaja föderatsiooni lõunaosas asuvas Põhja-Kaukaasias Aleksandr Hloponin ei soovi, et tema pere rahutusse piirkonda elama koliks.

«Mul on unistus, et ma saan tulla Kaukaasiasse oma perega puhkusele. Kuid see juhtub alles tulevikus,» kommenteeris tänavu jaanuaris Venemaa eriesindajaks nimetatud Hloponin ajalehele Kommersant antud usutluses, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Mulle meeldiks, kui mu pere oleks mu töökohale lähedal, kuid veel on vara kodu ehitama hakata,» lisas varem Siberis asuva Krasnojarski krai kuberneri kohustusi täitnud Hloponin, kelle sõnul peab piirkond enne märksa stabiilsemaks muutuma.

Venemaal tekitab jätkuvalt tõsist muret rünnakute sagenemine Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu. Rahutud Dagestan, Tšetšeenia, Inguššia on valdavalt islamiusulised piirkonnad.

Kõige pingelisem on olukord Dagestanis, kus Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.

«Ma võiksin teile teatada, kui palju mässulisi on tapetud, anda teile miilitsa töö statistika. Aga kuidas see peegeldab muutunud olukorda Kaukaasias?» küsis Hloponin, kelle sõnul tuleb parandada kohalike usku keskvõimu, et jätkuvalt keerulist olukorda parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles