Juudiorganisatsioonid paluvad pagulaste vastuvõttu piirata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdruk mälestamas Teise maailmasõja ajal antisemitismi ohvriks langenud juute Auschwitz-Birkenau surmalaagri juures.
Tüdruk mälestamas Teise maailmasõja ajal antisemitismi ohvriks langenud juute Auschwitz-Birkenau surmalaagri juures. Foto: SCANPIX

Austria juudikogukonna esindusorganisatsioon IKG kutsus üles piirama riiki võetavate Lähis-Ida pagulaste arvu seoses sellega, et nendega koos võib kasvada ka antisemitism.

«Küsimus on selles, kui palju pagulasi suudab meie riik vastu võtta. Me oleme jõudnud oma võimekuse piirile,» ütles IKG president Oskar Deutsch.

«Mõned neist nn pagulastest on üles kasvanud ideega, et antisemitism on normaalne,» jätkas Deutsch. «Oleks kohutav, kui nii läheks Austrias.»

Austria on olnud üks olulisi pagulaste sihtpunkte. Prognoositakse, et käesoleva aasta lõpuks esitatakse nende riigile rekordilised 95 000 varjupaigataotlust, tuleval aastal võib nende arv ulatuda 130 000ni.

Deutschi sõnum kordas suuresti Saksamaa Juutide Kesknõukogu esindaja avaldust, milles tunnistati muret moslemitest uustulnukate integratsiooni pärast.

Deutschi sõnum kordas suuresti Saksamaa Juutide Kesknõukogu esindaja avaldust, milles tunnistati muret moslemitest uustulnukate integratsiooni pärast. «Varem või hiljem pole meil muud võimalust kui panna paika ülempiir,» ütles nõukogu juht Josef Schuster ajalehele Die Welt. «Paljud pagulased põgenevad «Islamiriigi» terrori eest ning tahavad elada rahus ja vabaduses, kuid samal ajal tulevad nad kultuuridest, milles juutide vihkamine ja tolerantsitus on põlisosa.»

«Ärge mõelge ainult juutidele, mõelge meeste ja naiste võrdsusele või homoseksuaalide kohtlemisele,» jätkas Schuster.

Saksa liikumine Pro Asyl omakorda kritiseeris Schusterit, leides, et on kahetsusväärne, et juudid jagavad Baierimaal võimul oleva ja Saksa liidukantsleri Angela Merkeli kodupartei sõsarerakonna Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles