Siinail hukkus hotellirünnakus seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swiss Inn hotellis Siinai poolsaarel toimus rünnak, milles hukkus seitse inimest.
Swiss Inn hotellis Siinai poolsaarel toimus rünnak, milles hukkus seitse inimest. Foto: AFP

Egiptuses Siinai poolsaare põhjaosas El-Arishi linnas hukkus teisipäeval hotellirünnakus seitse inimest, nende seas kaks kohtunikku, teatas uudisteagentuur MENA.

Rünnak rannikulinnas El-Arishis asuvale Swiss Inn hotellile oli järjekordne vägivallaakt Siinai poolsaarel, kus Egiptuse julgeolekujõud püüavad maha suruda islamiäärmuslasi.

Vahejuhtum leidis aset päev pärast parlamendivalimiste teise etapi esimest vooru. Siinail hääletamist jälginud kohtunikud peatusid hästivalvatud hotellis.

MENA teatel said lisaks kahele kohtunikule surma neli politseinikku ja üks tsiviilisik. Veel vähemalt 10 inimest sai kannatada.

Rünnak algas, kui hotelli valvanud Egiptuse sõdurid ja politseinikud, avasid tule kahtlase sõiduki pihta, mis hoonele lähenes. See lendas enne hotellini jõudmist õhku, teatas armee.

Samal ajal sisenes hotelli kaks islamisti, üks neist õhkis hotelli köögis pommivesti, teine aga avas tule kohtunike numbritoas, tappes kaks õigusemõistjat.

Armee ütles, et kõik ründajad tapeti.

Rünnaku eest võttis vastutuse sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) Siinai haru. Nende avalduse postitasid sotsiaalmeediasse ISi poolehoidjad.

IS postitas ka kahe ründaja fotod, öeldes, et need olid Abu Hamza al-Muhajer ja Abu Wadhaa al-Muhajer. Al-Muhajer tähendab araabia keeles migranti ning äärmusrühmitused kasutavad seda viitamiseks välisvõitlejatele, mis tähendab seda, et mehed võisid olla pärit teistest riikidest.

Rühmitus ei nimetanud kolmandat ründajat, kellest räägiti armee avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles