Video: Ameerika politsei laseb mustanahalise põgeneja sõelapõhjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistaja, politseiohvitser Jason Van Dyke.
Tulistaja, politseiohvitser Jason Van Dyke. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikides jõudis avalikkuse ette politseiauto kaamera salvestis sellest, kuidas Chicago politsei tulistab 16 korda tema eest põgeneva mustanahalise teismelise pihta.

Videolt on näha mullu 30. novembril toimunud vastasseis, kus 17-aastane Laquan McDonald üritab põgeneda kahe teda jälitava relvastatud politseiniku eest. Ta sööstab keset sõiduteed eemale ning hetkel, kui ta võetakse sihikule, võib märgata, et mees kannab nuga. Seejärel pöördub ta korraks ühe politseiniku poole, enne kui teda tabab esimene kuul. Kaadrist väljas politseinikud jätkavad tulistamist.

Vahejuhtumi tagajärjel astub kohtu ette Jason Van Dyke`i nimeline ohvitser. Politsei väitel keeldus nooruk loobumast tal käes olnud noast. Van Dyke  teatas läbi advokaatide ja ametiühingu, et ta kartis oma elu pärast.

Pärast video avaldamist kogunesid Chicago kesklinna mitusada meeleavaldajat, kes hüüdsid suuresti rahumeelse protesti ajal korduvalt «16 lasku», vihjates sellega nooruki pihta tulistatud kuulide arvule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles