Kanada plaanib anda varjupaika 25 000le Süüria põgenikule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada peaminister Justin Trudeau.
Kanada peaminister Justin Trudeau. Foto: AP/Scanpix

Hoolimata poliitiliste konkurentide vastuseisust kavatseb Kanada peaminister Justin Trudeau viia ellu oma plaan 25 000 Süüriast pärit põgeniku ümberasustamiseks oma maale. 

«Kõik nõustuvad, et Kanada peab tegema rohkem ja tervitama 25 000 põgenikku,» ütles Trudeau esmaspäeva õhtul pärast kohtumist provintside juhtidega. Peaministri teade tekitab tõenäoliselt rahutust lõunanaabrite Ameerika Ühendriikide juures, kus mitmed Vabariikliku erakonna liikmetest kubernerid on andnud mõista, et nad ei soovi endale mitte ühtegi süürlast.

Trudeau ütles, et riik jätkab ka uustulnukate taustakontrolliga. Tema plaaniga jäi nõusse Quebeci juht Phillipe Couillard, kelle sõnul on põgenike ja migrantide vastuvõtmine «osa Kanada traditsioonist».

Kanada on alati tundnud uhkust selle üle, et on kriiside korral võtnud vastu rohkem hädalisi kui teised riigid. Hilistel 1990ndatel saabus Kanadasse rohkem kui 5000 inimest Kosovost, aastail 1979-1989 võttis riik vastu ligi 60 000 vietnamlast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles