Ukraina kindralstaap keelas sõjaväelastel tulistamisele vastata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid.
Ukraina sõdurid. Foto: SCANPIX

Ukraina kindralstaabi ülem Viktor Muženko keelas sõjaväelastel alates 25. novembri keskööst Donbassis kontaktjoonel tulistamise, isegi kui vastaspool tule avab, teatas Ukraina esindaja ühises kontrolli- ja koordinatsioonikeskuses.

Donbassi sõjaväeoperatsiooni pressikeskuse Facebookis avaldatud teate kohaselt ütles kontrolli- ja koordinatsioonikeskuse Ukraina-poolne juht Boriss Kremenetski teabetunnis, et sissid jätkavad relvarahu rikkumist.

«Sellest hoolimata ja kinnitamaks Ukraina vaieldamatut soovi lahendada Donbassi olukord rahumeelselt, keelas kindralstaabi ülem ja relvajõudude ülemjuhataja sõjaväelastel 25. novembri keskööst alates tulistada,» ütles ta.

Märgiti ka, et kontrolli- ja koordinatsioonikeskuse Ukraina esindaja teavitas Muženko sellisest korraldusest Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissiooni ja keskuse Venemaa esindajaid.

Järjekordne kontrolli- ja koordinatsioonikeskuse vahetus üritas viimase ööpäeva jooksul kuuel korral saavutada tulevahetuse lõpetamine ja iga kord osutus see edukaks, seisis teates.

Kontrolli- ja koordinatsioonikeskus jätkas paikkonnas remondi- ja taastamistööde koordineerimist. Täna kavatseti töötada seitsmel objektil, kuid seoses sisside tulega viiel objektil töö peatati.

Kremenetski märkis eraldi, et Ukraina kontrolli- ja koordinatsioonikeskuse esinduses tekitavad muret pidevad teated sellest, et kontaktjoone lähedalt on avastatud Donetski ja Luganski sisside relvastust ja sõjatehnikat, mis peaks Minski lepete kohaselt olema kontaktjoonest eemale viidud.

"Nii näiteks eelmise ööpäeva, 24. novembri jooksul, tuvastasid kontrolli- ja koordinatsioonikeskuse vaatlejad kahel korral 82mm miinipildujate kasutamise Ukraina sõjaväelaste vastu ja ühel korral 120 mm miinipildujate kasutamise. Viimase nädala jooksul teatati OSCE vaatlusmissioonile 93 rikkumisest, kus sõjatehnika oli eemale viimata," öeldi pressikeskuse teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles