Putin ja Hollande arutavad täna Moskvas terrorismitõrjet

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja François Hollande
Vladimir Putin ja François Hollande Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ja Prantsusmaa president François Hollande kohtuvad täna Moskvas, et arutada terrorismivastast võitlust.

13. novembril Pariisis aset leidnud rünnakute järgselt kutsus Hollande lääneriike üles looma äärmusrühmituse Islamiriik vastu laiapõhjalise ühisrinde, edastab mtv.fi.

Islamiriik võttis Pariisi rünnakute, milles hukkus 130 inimest, eest vastutuse.

Presidentide kohumisele heidab varju sel nädalal aset leidnud intsident, milles Türgi hävitajad tulistasid alla Vene sõjalennuki. Türgi sõnul lendas Vene Suhhoi Su-24 Türgi õhuruumis, Venemaa eitab seda.

Prantsusmaa president Hollande rõhutas, et Venemaa ja Türgi vahelisest militaarjuhtumist ei tohi saada uut kokkupõrkeallikat.

Venemaa on teinud Süürias mitmeid õhurünnakuid, mille eesmärgiks on hävitada Islamiriigi tugipunkte. Venemaa sekkumine Süürias toimuvasse oli tingitud Vene reisilennuki õnnetusest 31. oktoobril Egiptuses Siinai poolsaarel, mille tagajärjel hukkus 224 inimest.

Äärmusrühmitus Islamiriik teatas, et nende käsilane pani Vene lennukisse Sharm el Sheikhi lennuväljal pommi.

USA koos liitlastega käivitas Islamiriigi poolt vallutatud aladel Süürias ja Iraagis rünnakud selle aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles