Hondurasesse sisenenud illegaalidest süürlased palusid asüüli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hondurases kinnipeetud süürlased, nende advokaat ja tõlk
Hondurases kinnipeetud süürlased, nende advokaat ja tõlk Foto: SCANPIX

Hondurase võimude teatel palusid viis Kreeka valepassidega riiki sisenenud süürlast asüüli.

Hondurase politsei arreteeris Süüriast pärit isikud möödunud nädalal pealinna Tegucigalpa Toncontini rahvusvahelises lennujaamas, edastab BBC.

Valeidentiteedi all reisinud mehed saabusid Hondurasesse Costa Ricast ja tahtsid edasi liikuda USAsse.

Süürlased arreteeriti vaid päevi pärast Pariisi terrorirünnakuid ja selle tõttu arvavad USA võimud, et terroristid võivad kasutada Kesk-Ameerikat hüppelauana USAsse.

Hondurase võimud said vihje, et riiki on sisenenud isikud, kellel on küll Kreeka passid, kuid kes ei räägi sõnagi kreeka keelt.

Hondurase politsei arreteeris kahtlusalused, kuid uurimine näitas, et nad ei ole seotud ühegi äärmusrühmitusega, kaasa arvatud Islamiriik.

Kuid see, et süürlased said võltspasside abil mitmes riigis enne Hondurase poolset kinnipidamist vabalt liikuda, näitab et sama viisi võivad kasutada ka terroristid.

«Saime Argentina ja Brasiilia politseilt ning Kreeka diplomaatidelt vihje, et illegaalidest süürlased võivad Hondurasesse siseneda valepasside abil. Ilmnes, et süürlased liikusid esmalt Türki, sealt edasi Kreekasse, kus hankisid passid. Passide abil lendasid nad Brasiiliasse ning jõudsid läbi Argentina ja Costa Rica Tegucigalpasse,» teatas Hondurase politsei pressiesindaja Anibal Baca.

Hondurasest tahtsid illegaalid jalgsi liikuda käbi Guatemala ja Mehhiko USA suunas.

Hondurase inimõigusminister Rigoberto Chang Castillo sõnas, et mehed esitasid asüülitaotluse põhjendusega, et kodumaal Süürias on nende elu ohus.

Ministri sõnul vaadatakse illegaalide asüülitaotlused läbi, kuid neile esitatakse süüdistus valedokumentide kasutamises ja identiteedivarguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles