Moskva: Su-24 piloodi leiupaiga ümbruses on terroristid hävitatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Su-25 sõjalennukid Süürias.
Vene Su-25 sõjalennukid Süürias. Foto: SCANPIX

Terrorirühmitused, mis tegutsesid piirkonnas, kust leiti allatulistatud Su-24 piloot, on hävitatud, teatas Vene kaitseministeerium täna.

«Kohe, kui meie piloot turvalisse kohta viidi, korraldasid Vene pommitajad ja Süüria suurtükivägi piirkonnas massiivse rünnaku,» sõnas ministeeriumi pressiesindaja kindralmajor Igor Konašenkov.

«Piirkonnas olnud terroristid ja teised salapärased rühmitused likvideeriti,» sõnas ta.

Ankara teatel tungisid kaks Vene ründelennukit Su-24 teisipäeval umbes pooleteise kilomeetri sügavusele Türgi õhuruumi ja jäid sinna 17 sekundiks. Seejärel lahkus üks lennuk Türgi õhuruumist ja Türgi hävitajad tulistasid kooskõlas lahingureeglitega teist Vene lennukit, mis kukkus Süüria territooriumile. Türgi sõnul hoiatati Vene lennukit enne tulistamist 10 korda.

Ühe Su-24 piloodi päästsid Süüria ja Vene eriväelased, teine tapeti pärast lennukist katapulteerumist langevarjuga maandumisel. Süüria ülestõusnud tulistasid hiljem alla piloote päästma saadetud helikopteri Mi-8, tappes ühe Vene sõduri.

Türgi teatel tegutsevad piirkonnas türkmeenidest ülestõusnud ja sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejaid seal pole.

Konašenkovi sõnul on Vene sõjalennukid korraldanud Süürias viimase kolme päeva jooksul 134 lahinglendu, pommitades, Aleppo, Damaskuse, Idlibi, Latakia, Hama, Homsi ja Deir Ezzori provintsides 449 sihtmärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles