Pildid: Venemaa president külastas sõjatehast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa president Vladimir Putin külastas 25. novembril Uuralites Nižni Tagilis asuvat Uralvagonzavodi tehast, kus talle tutvustati ka uue põlvkonna tanke.

Tegemist on Venemaa ühe suurema sõjatehasega, kus toodetakse nii Armata universaalset võitlusplatvormi kui Armata T-14 tanke, edastab AFP.

Putin sõnas Nižni Tagilis peetud kõnes, et Venemaa peab hoogustama äärmusrühmituse Islamiriik vastast võitlust.

Putin ja Prantsuse president François Hollande leppisid kokku, et rünnatakse Islamiriigi terroriste, kuid hoidutakse löökidest nende relvarühmituste pihta, mis võitlevad terroristidega.

Sel nädalal lahvatas Venemaa ja Türgi vahel diplomaatline kriis ja sõnasõda, kuna Venemaa teatel tulistasid Türgi hävituslennukid Venemaa lennuki alla.

Türgi teatel lendas Vene sõjalennuk nende õhuruumis, Venemaa on seni seda eitanud. USA allikate arvates lendas Vene lennuk Suhhoi Su-24 mõne aja Türgi õhuruumis, kuid allatulistamine toimus Süüria õhuruumis.

Wikipedia: Nižni Tagil on linn Venemaal Sverdlovski oblastis. Asub Kesk-Uuralites Tagili jõe ääres, Jekaterinburgist 150 km põhja pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles