Prantsusmaa valitsus astus tagasi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Nicolas Sarkozy (vasakul) koos valitsusjuhi Francois Filloniga eile, kui peaminister lahkus riigipea residentsist Élysée paleest.
President Nicolas Sarkozy (vasakul) koos valitsusjuhi Francois Filloniga eile, kui peaminister lahkus riigipea residentsist Élysée paleest. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy võttis eile õhtul vastu peaministri Francois Filloni ja tema valitsuse tagasiastumispalve.

Riik võib uue valitsuse saada kõige varem juba täna, vahendas AFP.

Valitsusjuht Filloni lahkumine ei tulnud üllatusena, kuna riigipea oli juba märtsis rääkinud plaanitavatest muudatustest ministrite seas.

Valitsuse tagasiastumine annab presidendile võimaluse nimetada valitsusse uusi ministreid ilma kõiki välja vahetamata.

Valitsuse lahkumise taga on Sarkozy katse suurendada oma populaarsust enne 2012. aasta presidendivalimisi. Riigipea reiting on väga madal suurt vastuseisu tekitanud pensioniea tõstmise tõttu.

Uues valitsuses on oletatavasti toimunud muutusi, kuid peaministrina peaks jätkama Fillon. Meedia väitel on võimalik, et valitsusse naaseb kunagine peaminister Alain Juppe ja seda kaitseministrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles