Austrias protesteerivad samasooliste paaride lapsed kehtiva abieluseaduse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samasooliste pere USAs Utahi osariigis.
Samasooliste pere USAs Utahi osariigis. Foto: SCANPIX

Viis samasooliste vanemate last on andnud riigi valitsuse Austrias kehtiva abieluseaduse tõttu, mis ei luba samasoolistel abielluda, kohtusse.

Neli geipaari ja nende lapsed on otsustanud võidelda samasooliste abielude lubamise eest ja toonud enda kogemused näidisjuhtumina Viini kohtusse, lootes, et seeläbi seadust ka muudetakse.

Laste seaduslik adopteerimine ning kunstlik viljastamine Austrias samasoolistele paaridele juba kehtivad, kuid võimalus abielluda mitte.

Dr Helmut Graupner, kes kohtus perekondi esindab, ütleb, et Austria peab lubama võrdset abielu justnimelt laste pärast. Ta loodab, et otsuseni jõutakse jaanuaris või veebruaris.

Austria valitsus on geiabielude küsimuses lõhestunud. Sotsiaaldemokraadid ja riigi kantsler Werner Faymann on poolt, kuid konservatiivse Rahvapartei oma toetust antud küsimuses ei luba.

Samasooliste abielude lubamiseks riiklikul tasemel on algatatud ka kampaania ning üle 45 000 on andud sellele oma toetusallkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles