Žirinovski kutsus üles hävitama tuumapommiga Istanbuli

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Žirinovski
Vladimir Žirinovski Foto: SCANPIX

Vene Liberaaldemokraatliku Partei esimees Vladimir Žirinovski tegi ettepaneku teha tuumalöögiga Türgi linna Istanbuli maatasa, vahendas uudisteagentuur Lenta raadiojaama Govorit Moskva.

«Istanbuli on väga kerge maatasa teha. Piisab vaid sellest, kui heita üks tuumapomm väina, ja linn pühitakse minema. See oleks kohutav üleujutus. Veesammas tõuseks 10-15 meetri kõrguseni ja linna ei oleks enam olemas, aga seal elab üheksa miljonit,» ütles Vene poliitik.

Partei liidri hinnangul ei sekkuks konflikti Türgi liitlased NATOs. «Neil ei ole soovi surra tuumapõlengus.» Žirinovski lisas, et praegusel hetkel on Türgi number üks vaenlane Venemaa jaoks.

Poliitik arvas, et Türgi juhtkond, kaasa arvatud president, peaminister ja kindralstaap, on juhtunu pärast marus. «Nad ei ta, mis on teoksil. Mina nende asemel kardaks hävitavat lööki Türgi pihta. Üks rumal liigutus presidendilt, ja riiki ei pruugi enam olemas olla,» ütles Žirinovski.

Vene-Türgi suhted said tõsiselt kannatada, kui Türgi hävitajad lasid teisipäeval alla Vene pommitaja. Üks pilootidest ja üks päästemissioonil osalenud Vene sõdur suri.

Türgi sõnul rikkus Venemaa sõjalennuk Su-24 tema õhuruumi ja eiras korduvaid hoiatusi. Venemaa väidab, et lennuk piiri ei ületanud, ja nõuab Türgilt vabandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles