Kaaperdatud kalalaeva vabastamisel tapeti seitse Somaalia piraati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraat poseerimas kaldaleuhutud Taiwani kalaaluse ees. Pilt on illustreeriv.
Somaalia piraat poseerimas kaldaleuhutud Taiwani kalaaluse ees. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Somaalia piraatide käes olnud kalalaev vabastati täna tulevahetuse käigus, milles sai surma vähemalt seitse kaaperdajat, ütlesid kalurid ja sündmuse pealtnägijad.

Teade ei sisalda täpset infot paadi ega selle meeskonna saatuse kohta, ka ei selgu, kas operatsioonist võtsid osa rahvusvahelised väed.

Julgeolekuallikad ütlesid, et ilmselt on tegu Iraani kalalaevaga, mis kaaperdati nädala algul Somaalia keskosa lähedal merel. Laevas oli 15 meeskonnaliiget.

"Me kuulsime ägedat tulistamist... Mitu piraati tapeti ja nende kaaperdatud laev vabastati," ütles Harardhere piirkonna kalur Muktar Yakub.

Külavanem Abdulahi Bare ütles, et seitse piraati tapeti ja kaks sai raskelt haavata.

Piraatluse kõrghetkel 2011. aastal võtsid Somaalia piraadid pantvangi üle 700 inimese, kuid nüüd on tänu relvastatud turvameeste alustele paigutamisele ja rannavalvepatrulli tõhustamisele piraatide rünnakud oluliselt harvemaks jäänud.

Asjatundjad hoiatavad aga, et kohalikud võivad rünnata ebaseaduslikult Somaalia vetes kalastavaid välisriikide aluseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles